Sabor Gourmet

Sabor Gourmet

L’oli verge extra és un producte gourmet per diferents motius, especialment pels relacionats amb la producció.

Des del grau d’acidesa, ja que aquest no pot superar els 0,8º d’acidesa, ja que els olis gourmet solen tenir una acidesa molt menor, fins i tot per sota dels 0,1º.

També importants són les etiquetes de «primera premsada en fred» i «elaborat únicament mitjançant processos mecànics», «ecològic» o «sense filtrar».

La primera premsada en fred i els processos mecànics garanteixen que el fruit ha estat tractat amb la cura més gran i s’ha espremut en les millors condicions possibles. Els olis de producció ecològica són sempre més recomanables encara que siguin una mica més cars. I L’oli sense filtrar manté tota la potència i les aromes més pures, tot i que cal prendre-ho relativament aviat, perquè igual que els aromes i sabors són més potents, també desapareixen més depressa.

Un oli d’oliva gourmet és aquell que s’extreu d’olives verdes que encara no han finalitzat el seu procés de maduració. Si bé el rendiment gras d’aquests fruits és menor i la recol·lecció és més àrdua, el resultat és un oli d’oliva el sabor en cru és exquisit.

Aquest excel·lent resultat és precisament el que caracteritza un producte gourmet, que és aquell capaç de complir amb les expectatives dels paladars més exigents.